Η Κατερίνα Παπανδρέου έφτιαξε το podcast που θα λατρέψει κάθε βιβλιοφάγος

16 Νοεμβρίου, 2020

Ο βιβλιοφάγος δεν είναι απλά βιβλιόφιλος. Αυτό που τον χαρακτηρίζει δεν είναι η στοίβα με τα αδιάβαστα βιβλία και η instagram-ικη βιβλιοθήκη. Δεν θα τον πετύχεις να στέκεται τυχαία μπροστά από τα ράφια ενός βιβλιοπωλείου, που πιθανότατα θα τον δεις να μυρίζει τις σελίδες των βιβλίων, πριν ή μετά το ξεφύλλισμά τους. Την Κατερίνα Παπανδρέου την φώναζαν από μικρή “βιβλιοφάγο”. Είχε μάλιστα τη συνήθεια να διαβάζει δυνατά. Το παρατσούκλι της παιδικής της ηλικίας όχι μόνο την ακολούθησε στην ενήλικη ζωή της, αλλά έδωσε και τον τίτλο στο podcast που έφτιαξε και που σίγουρα θα λατρέψεις κι εσύ αν βλέπεις με τον ίδιο τρόπο τα βιβλία. Είναι μια “ακουστική βιβλιοθήκη” με έργα της ελληνικής λογοτεχνίας που τα ήξερε και τα αγαπούσε από πριν ή τα ανακάλυψε στην πορεία. Η ιδέα γεννήθηκε στην πρώτη καραντίνα.

Η Κατερίνα Παπανδρέου είναι ηθοποιός -απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Λίγο μετά την αποφοίτησή της βρέθηκε στη Γερμανία, όπου και εργάστηκε ως ηθοποιός στο Theater Altenburg Gera  και στο Theaterhaus Stuttgart. Έπειτα από δύο γεμάτα χρόνια, επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα. Λίγο πριν ανακοινωθεί το δεύτερο lockdown έκανε πρόβες για την παράσταση “Το Μινόρε της Αυγής”, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Αν δεν μεσολαβούσαν τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης σήμερα, 25 Νοεμβρίου, θα είχε πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η μοίρα της παράστασης παραμένει αυτή τη στιγμή άγνωστη, όπως και τόσα άλλα πράγματα σήμερα… Εύχομαι να καταφέρει να φτάσει στο κοινό το συντομότερο δυνατό”, λέει στο Marie Claire. Ο ελεύθερος χρόνος της αυτή τη φορά, έδωσε σάρκα και οστά στην ιδέα που γεννήθηκε κάποιους μήνες νωρίτερα.

“Οι πρόβες που έκανα τότε είχαν επίσης σταματήσει και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, μεγάλη ανησυχία για το μέλλον και όρεξη να κάνω κάτι. Θυμήθηκα ότι τα χρόνια που ζούσα στη Γερμανία οι περισσότεροι φίλοι μου άκουγαν audiobooks. Πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Η ανάγνωση είναι κάτι που αγαπώ πολύ και με ακολουθεί από τότε που ήμουνα μικρή”, μας περιγράφει. “Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα podcast αναγνώσεων με διηγήματα της ελληνικής λογοτεχνίας και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…”

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον ιστότοπο…

Πηγή: marieclaire.gr, από την Άρτεμις Θύμιου, 25.11.20